memories of ' 1st Year ' happy ending

assalamualaikum semua,...
1st of all thanks to god sebab dengan izinnya aku dah habis 1st year..means ada tinggal dua tahun pengajian lagi ak dkt U. 

2nd...lebih dari dua bulan kah tiga bulan ak x update blog..for sure, ak x dpt cari button BLOG dkt acc google ak..siap tanya org how i want to update my blog..??? then baru jumpa..

3rd...happy x terkata sebab sudah habis final exam..masa 1st sem tu so far pointer ok lah...biasalah budak baru masuk U kan..masih main2 lagi..so result pun biasa2 ja 3.41. then tuk sem2 baru2 ni..xtau lagi macam mana result sebab baru ja habis exam..its hard actually 21 credit..so ada juga lah aku try2 kira based on my target...apa apa pun harap2 okay lah..risau juga kalau down..sbb sem2 tu lagi banyak main actually, 

just one question, ada lagi kah reader tuk blog yg terbengkalai ni....??? xpa kalau xda..kita syok sendiri pun okayyyyyyy :) hehe !

tadi tu pengenalan assignment ja okayyy..sekarang kita masuk kepada isi
kepada muslim dan muslimah sekalian selamat menjalani ibadah puasa...harap2 puasa tahun ni full la yaa :)
misi kali ni untuk menguruskan badan, sbb masa dkt U berat badan aku naik gara2 kurang jogging..asyik makan burger ja...
so, untuk mengelakkan masalah ini berlarutan..aku telah berazam untuk ber'DIET' sepanjang puasa tahun ni..makan nasi hanya time sahur sahaja...hehe !

sepanjang 1st year ni adalah sedikit kenangan terindah bersama roomate and coursemate..x mau ckp panjang lebar..jom layan gambar2 1st year aku...ngehhhngehhh



yang tudung hijau tu kan...kawan aku satu blok dkt hostel..nama dia syida. dia ni asal dari perak dan masih single okayyy ! dia ni ambik kos psikologi dkt U. apa yg menarik pasal dia ni..? dia peramah and very traditional okayyy...suka sangat berkawan dgn dia buat kita xlupa asal usul kita dan kemelayuan kita..gituuuu..hehe ! sebelum dia balik perak aku teman lah dia jalan2 dkt KK..mau beli ole2 dari sabah katanya.. :)


yang ini pula EXroomate aku..memang satu kepala..we're crazyyyy ! named jejes ofkos sabahan juga, cuma kami lain daerah..she is in communication course..actually banyak funny stories amongs us..haha ! never forget it..sebelum terlupa, she is taller than me and we're looking for six pack guy..kbaii !


tiga serangkai ni 'geng TOMYAM' . sebab tiga2 suka sangat dgn tomyam...makan hari2 pun x bosan..haha !
boleh sudah kami tinggal di thailand ni sebab pantang dengar restoran yg serve tomyam terbaik punya..konfom kami serang awal2. haha ! 


lagi gambar 'geng TOMYAM'


yang ini coursemate aku yg paling chill, and sempoi..hehe ! time ni kami tgh picnic. mentang2 hari tu labour day..so manfaatkan hari cuti tersebut, pegi mandi laut..tpi time tu ak x join mandi laut..aku tolg jaga makanan...muahahahaha ! dari kiri (belakang) #zana #min #aku #azwa #leefang and yg dok slelfie depan2 ni #faz. haha ! dan semua ni belum berpunya...haha !


tadaaa ! half of my coursemate. time ni kami attend seminar terrorism..aku yg depan sekali pakai tudung pink dengan penuh yakin. hehe ! actually aku tahan2 mengantuk juga time seminar ni..muahahaha !


kekaburan disini amat dikesali. hehe ! three of us enjoying funfair before back to our hometown..balik2 tgh2 malam nasib baik gate x tutup lagi..suka sangat merayau..


actually ada banyak lagi kenangan 1st year..tpi ntah mana sudah gambar2 tu. so aku just upload mana yg ada dlm fon ja la yaaa...di lain masa di lain hari, semoga panjang umur kita berjumpa lagi di sem 3 tahun dua,,
yeahhh ! we're senior...
planning for sem3 is HIKING !
SEKIAN

'IF YOU DON'T DESIGN YOUR OWN LIFE PLAN, CHANCES ARE YOU'LL FALL INTO SOMEONE ELSE'S PLAN. AND GUESS WHAT THEY HAVE PLANNED FOR YOU ? NOT MUCH. '
-Jim Rohn




















10 comments:

  1. Replies
    1. sangat2 best..2nd year pula jadi senior sudah

      Delete
  2. Jom Bersegmen http://aqneey.blogspot.com/2014/06/give-away-contest-by-izzlegacy-boutique.html

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan...follow awak..#628

    http://aisyahambris.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. meriahnyee kawan2..hihi..kirim salam kawan ye.. :) btw anis follow sini.. #629

    ReplyDelete
  5. Wow :O Meriah. Comel aje ><
    Help me here http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/07/bantu-saya-help-me.html

    ReplyDelete
  6. lawa gambar . hehe .
    lepaking here

    ReplyDelete
  7. Mieka ni sabahan bha pula kan? btw, nice lagu latar ni ;-)

    ReplyDelete