UMMALAND



UMMALAND...pernah dengar x ? okeyyy..rasanya kamu memang pernah dengar malahan sudah register pun kan..aku ja ketinggalan zaman..baru tahu and baru ja register...huhu ! i don't know what it's function actually..i just register and it's seems like FACEBOOK, connecting with all muslim in the world. means you akan dapat banyak kenalan muslim dari merata dunia...kira macam tu la..hehe ! aku dah register but not have friends yet.
kalau kamu dah register add la aku k.. *sambil kenyet mata
i'am not sure siapa pengasas UMMALAND ni..it's seems like arabian muslim or european muslim..
but if you was in ummaland..the backgroud is like facebook, and the application also look similar. such as notification, setting, the left bar and have advertisements on the right bar..indeed it's seems like FB cuma colour ja beza..which is it was green theme.  but on ummaland..lebih kepada status islamic..motivasi, kalau nak berkongsi pendapat ataupun hal2 yg lebih kepada keagamaan...interesting kan..
boleh berkenalan dengan saudara islam yang berlainan negara and culture.. :)
try la this ummaland and experience it..
kalau dah, notice me..boleh lah saling add and berkenalan kan..cehh !

26 comments:

  1. pertama kali dgr ni.. ^^ btw.. happy sunday dear !

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too baru ja dgr..mcm best pula cari kenalan sesama muslim.. :)

      Delete
  2. hehe lama dah kan. boleh add ummaland saya http://www.ummaland.com/ieyqatiqah39/. fungsi dia mcm fb tapi ummaland ni more islamic :)

    ReplyDelete
  3. pernah dengar dulu tapi tak pernah register. hehehe.

    ReplyDelete
  4. wooo~ first time dengar :O nak register ah!

    ReplyDelete
  5. baru taw pasal nie..
    btw done follow sini

    ReplyDelete
  6. first time dengar. hehehe

    p/s: http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. First time dengar .. Ni macam Laman Sosial khas untuk orang islam ja ke?

    ReplyDelete
  8. good info,,,i like it tq dear

    ReplyDelete
  9. sy pon first time dgr..eheee.. bole jugak nk try nie..hee

    ReplyDelete
  10. pernah dengar... tp belum terai.. hehe

    ReplyDelete
  11. wah~ tak penah dengar pulak. nak register lah .. ^^

    ReplyDelete
  12. akak!!! bukak blog terus dengar lagu Let her go.. dah dengar TheSamTsui buat mash up Let her it go + Let it go? Best sangat2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan..saya pun suka lagu ni..hee !

      Delete