ME & FRIENDS

berehat sekejap mencari ilham sebelum curhat dalam blog..hee ! pejam celik dah dekat sebulan i was on vacation at my hometown. sungguh cepat masa berlalu..langsung x sedar i'll be back in the next coming semester...umur pun dah 21. sedang meng 'update' diri ini untuk lebih berfikiran dan berkelakuan matang. bukan sebelum ini tidak matang..tapi sedikit nakal..hehe ! semoga diri ini sentiasa berjaya dalam apa sahaja yang di lakukan dan tabah menghadapi segala cabaran demi sebuah pelayaran. i would like to thank to my friends for fill my semester break with happiness & laughing :)

location : HOMETOWN

via : CANON



















































untuk diri ini..teruskan langkah mu..kejarlah cita-cita mu..tabahlah menghadapi cabaran..janganlah kau menangis kerana kegagalan..menangislah kerana kemenangan..' You Can Smell The Victory '

UMMALAND



UMMALAND...pernah dengar x ? okeyyy..rasanya kamu memang pernah dengar malahan sudah register pun kan..aku ja ketinggalan zaman..baru tahu and baru ja register...huhu ! i don't know what it's function actually..i just register and it's seems like FACEBOOK, connecting with all muslim in the world. means you akan dapat banyak kenalan muslim dari merata dunia...kira macam tu la..hehe ! aku dah register but not have friends yet.
kalau kamu dah register add la aku k.. *sambil kenyet mata
i'am not sure siapa pengasas UMMALAND ni..it's seems like arabian muslim or european muslim..
but if you was in ummaland..the backgroud is like facebook, and the application also look similar. such as notification, setting, the left bar and have advertisements on the right bar..indeed it's seems like FB cuma colour ja beza..which is it was green theme.  but on ummaland..lebih kepada status islamic..motivasi, kalau nak berkongsi pendapat ataupun hal2 yg lebih kepada keagamaan...interesting kan..
boleh berkenalan dengan saudara islam yang berlainan negara and culture.. :)
try la this ummaland and experience it..
kalau dah, notice me..boleh lah saling add and berkenalan kan..cehh !