COFFEE or MILO ? コーヒーやミロ






so cute...is't ? i mean that cup..not me, but if u say i'am cute..arigato gozaimas ! hehe !
tiada angin tiada ribut, kenapa aku makin rajin update blog ni ? buang tabiat kah...sebelum ni i'am a garfield, tau makan tidur makan tidur, attend the class, then after class masuk library...konon2 budak nerd yg so cute and skema plus ulat buka and bakal dapat anugerah dekan. hakikatnya aku datang p library after class looking for the best and safe place to SLEEP. SLEEEEPPPPPP ! i love it. selalunya aku akan berlayar di area koleksi perdana atau nobel. dengan air cond yang ala-ala berada di LONDON ( cehh, mcm pernah pegi london) tambah lah nyenyak tidur kt library tu.

well, my post is not about sleeping in library, but i just want to share about coffee and milo. eh url blog pun KOPIKAMILO kan..hahai !
actually, in the past i was crazy with coffee...lebih2 lagi kena pada waktu sejuk. i think coffee is the best and PASSION, tak gituuu ? hehe !
everyday i'am enjoying the coffee..about 2 or 3 time per day. yess i know it's not good because too much caffeine right ? but what can i do, i was addicted..ADDICTED..ADDICTED..ADDICTED ! but my mom  should proud of me, because i was addicted to coffee not DRUGS..kan kan kan...
until i have been in university memang tak kan terpisah dengan MR. COFFEE. instant pact tu kan, memang every night lah aku akan ambik, kalau habis..aku bancuh lagi...
on morning, i rarely having breakfast if my class on 8 AM. beli coffee dekat machine ja, masukkan RM1 then take and go.
why i love coffee so much ? because i feel warm and pleasant. but mostly i got coffee on midnight and rainy day...

TAPI, lama-kelamaan...i'am feel dizziness, headache , and lazy ! what's wrong with me ? x boleh jadi ni...tiba2 pula sakit kepala tiap kali aku minum coffee..arrgghh ! get it..maybe it's too much caffeine in my body. so aku decide tuk stop minum coffee.

THEN, i switch to MILO. before this, i don't like milo. kenapa ? tambah lah aku berlayar ke lautan cina selatan, lautan sulu, lautan pasifik kalau aku minum milo. haha !
ternyata salah sekali iklan dalam tv tu..MILO GIVE YOU ENERGY ! energy apa nya..energy mau tidur adalah. semangat mau tidur semakin berkobar-kobar. hmm ! sekarang ni aku tengah membiasakan diri dengan milo ni. kalau kat uni, lepas isya' time mau study, i take a milo. mau tengok mampu bertahan lama kah atau belum sempat buka buku sudah berlayar. but, as you know i'am not sleepy uolls...buka buku lama mcm mana pun..mata still boleh bertahan. mungkin sebab aku dah tidur petang kot. kalau aku x tidur petang memang conform malam mengantuk, hanya bole study dalam 1 jam, tambah lagi minum milo, hanya boleh study 30 minit kot...hahaha !

now i tell you, i was addicted to MILOOOOOOOOO !
lepas ni hopefully, x da lah masalah yg timbul, sakit kepala kah? pening kah ? whatsoever...
kalau ada juga, mungkin aku akan switch kepada SUSU. ala tomey nya...anak mommyyyy minum susu..
susu DUGRO, HAHAHA !

14 comments:

  1. Milo mmg wat ngantuk de btenaga.. seriuosly.. mgkin sb lemak kot.. zara xleh minum milo sblh pagi.. confirm masuk tnds.. hahahkss..

    ReplyDelete
  2. hehe..saya pula konfom tidur depan lecturer.. :D

    ReplyDelete
  3. milo mmg ada something kat dalam dia lagi2 yang 3 in 1

    ReplyDelete
  4. Patut di coba :)

    http://f4ndhy.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. miloooooooooooooooooooooo hehhehh

    ReplyDelete
  6. saya addicted ke kopi. pegi minum mane-2 kopi 'o' mmg 1st choice. sedap! tp xprefer nescafe.

    ReplyDelete
  7. jom join ga ni.. http://theunknown14.blogspot.com/

    ReplyDelete