BAWAL or TUDUNG EXPRESS

hye everyone.. !
tiba2 pula aku mau cerita pasal tudung ataupun shawl, bukan tudung saji yeee :p
well, before this i was thankful to god kerana dengan hidayah NYA aku sudah mulai bertudung. bukan nak cakap selama ni totally free hair..pernah dengar " dua alam " ??? maksudnya kejap bertudung kejap free hair. and that's me in past. now, aku dah bertudung sepenuhnya..syukurlahh nak.. *kata org tua2 :D

alright, uolls prefer which one, shawl or tudung express ??? kalau dulu2 kan time remaja remeji cehh ! time sekolah menengah lah..aku prefer pakai bawal or shawl. tudung express ? yaiii tidak akan okeyyy, nanti nampak macam makcik2 pula..hmm !

ahh..itu perspektif aku asal tiap kali my mom suruh try pakai tudung express..NO WAY ! I'AM YOUNG OKEYY..TAK MAIN LAH TUDUNG EXPRESS NI NANTI NAMPAK MACAM AUNTY2 PULA.

Itu dulu k. sekarang bila dekat UNI umur pun dah makin meningkat, sel2 otak pula semakin berkembang *mcm iklan susu budak pula* aku try la pakai tudung express ni..but pemilih juga k, i'll wear yg materialnya chiffon k.

guess what ? i'am look matured and cantik k...bukan maw puji diri sendiri,  tapi kan kita berhak puji diri sendiri..ehh ? hahaha !
my mom pun cakap ' tidak lah juga nampak macam makcik2, ok ja..masih juga nampak macam ORANG '
ehh mom, ofcourse lah i'am human...
balik2 aku tengok muka dekat cermin...ok kah x aku dengan tudung ni ? sesuai kah tak ? hmmmmm
so i'am thinking...lagi senang, lagi selesa, x payah risau kalau ada ribut, tsunami sekali pun..berbanding tudung bawal kan..asal kena tiup angin sikit..cepat2 tengok cermin..kot kot..biut kah kan...

so sekarang ni, i just wear shawl and tudung express...bawal ?? hmm..jarang sekali..
sebab kalau pakai tudung bawal kan..especially time bersiap nak p class..hampir berjam-jam juga lah menghadap cermin, lipat mcm ni nampak mcm bulat, lipat mcm tu pula nampak mcm segi empat, lipat begini pula nampak mcm ultraman, doreamon lah, haiihh ! waste my time...
so when i wear the tudung express or shawl sekejap ja. kalau shawl, just lilit ikut keselesaan masing2, asal jangan lilit mcm mummia sudah...kang x bernafas pula mcm orang strok kan..kadang- kala tak payah ion depend dengan cotton shawl tu, kalau satin better ion lah kan...nanti orang cakap kau baru jatuh gaung kah apa....
kalau tudung express lagi senang, ion sikit ja, x payah lilit2...pasang dekat kepala terus, muka kita sentiasa terbentuk kan...

so far bagi aku shawl dengan tudung express sesuai sangat...x lah mcm makcik2, but for me..okey lahh sesuai dengan my age kan..sweet 21..hihi !
barulah nampak mature and bergaya kan..lecturer pun tengok kita x mcm budak sekolah menengah..sesuai dengan status budak UNI.
sekarang aku tengah mengumpul koleksi shawl and tudung express chiffon..my mom sokong 100%
she's like to see me like woman not teenager. hehe

alright..these are my photos with shawl and tudung express...













ah yg bawah ni tudung express..my mom suka tengok i pakai tudung mcm ni... *woman katanya*





okeyy..for me..if i comfort with it i'll wear it...asal tutup kepala kan..if u selesa mau guna tudung saji kah, tudung belanga sekalipun..terpulang k..hahaha  ! *joke

okeyy aku selitkan sikit muka aku guna tudung bawal, mcm kanak2 riang..haha !




                                                  maafkan hamba kalau terlebih riang..haha !
                                                                        
                                                                          KBAII


14 comments:

  1. Assalamualaikum dan salam singgah sini dik...comel...akak pun suka pakai tudung bawal...simple tapi cantik..

    ReplyDelete
  2. tudung express mksud nya...? yaa memang senang nak urus :)

    ReplyDelete
  3. Zara slesa pkai shawl.. ^^ tp suami lbh refer zara pkai bawal.. ^ ^

    ReplyDelete
  4. Saya pakai tudung jenama Akel je.

    Tudung ekspress pakai dekat rumah kalau ada tetamu datang

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama pun express kan..sarung ja kt kepala.. :)

      Delete
  5. shawl pun oke.. anis pun tgh cube nk pkai shawl.. sebelum2 nie memg pkai bawal.. hee..

    ReplyDelete
  6. pakai shawl lagi best..nampak bergaya sikit :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah! Keep up! Comelnye tuan blog ni tambah lagi bla pkai tudung! Jeles Nana.. Hehe! Serius, tuan blog sgt comel... ^^

    ReplyDelete
  8. wewe.. comelnye akak. yus suka pakai shawl dengan tudung bawal. tudung ekspres tak bape berkenan. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekrg trend org pakai shawl..sbb senang nak pkai, lgi satu nampak bergaya kn.. :)

      Delete