12月のアクティビティ (activity with classmate)






time mau habis sem lah baru sibuk maw beriadah...haiihh ! time exam pula tu..nevermind, sekali sekala keluarkan peluh...
last aku aktif dalam mendaki bukit time pergi banjaran crocker...lepas tu, x pernah lagi panjat sana sini, bila masuk uni..tiba2 pula buang tabiat mau mendaki the highest peak dkt uni..memang best, tapi memenatkan..balik pula time maghrib nasib x kena sampuk jin...hihi ! nak sampai dekat peak ni, ofcourse masuk hutan kan...nasib xda pacat, ular, monyet, harimau, gorilla..whatsoever...hahaha ! tapi makhluk halus memang ada...hehe !
the girls above are my  classmate #internationalrelation . xdalah best sangat dkt peak ni..tapi scenery memang cantik lah..nampak lautan yang bergelora..i'am not sure how long to reach here, but maybe around 500M. jalan licin pula tu...nasib x bergolek-golek macam dalam filem hindustan..hihi !
ini baru peak dkt uni...sudah surrender..belum lagi gunung kinabalu...haiihh !
but, at least keluar peluh..kalau asyik terperap ja dlm bilik boleh gila aku...haha !









part ni aku paling suka..main masak2..wahh rindunya zaman kanak2...hihi !
lokasi dkt bilik aku..
sponser by zara (segala periuk belanga and peralatan )
chef yang terlibat... #fara #zara
aku ? aku tolong tengok and tolong habiskan...hehe !
first mau buat tomyam...oleh kerana kebijaksanaan si #zara tidak memasukkan pati tomyam masa nak bayar items dkt kaunter..x dpt la buat tomyam..nasib ada pati ayam, dapat la juga buat stim ayam & seafood.
boleh tahan sedap juga la..well, bila sumandak memasak beginilah hasilnya..hihi ! boleh sudah masuk masterchef ni...
harum semerbak bilik aku...


6 comments:

  1. one day nak jugak try masak sup dlm rice cooker..hehehe.. tp kecik je..huhu

    ReplyDelete
  2. yup..guna rice cooker kecik cukup tuk 1 roomate.. :) lgi jimat...

    ReplyDelete
  3. rindu zaman tinggal kat hostel :)

    ReplyDelete