lama x update story : there's hve something i want to share :)

hye...
recently aku just update blog bout important articles right..hmm ! rindu lah jugak mau update life story as usually kan...hihi ! so here we start !...wahh excited pula kan..hehe !
alright, mana dulu mau cerita ni??? how bout kita start dari A to Z lah kan..biar nampak kronologi sikit..wkwkwkw !
eh..explain me mcm mana mau ketawa guna ' wkwkwkw ' hahaha ! ntah apa2 lah kan..
okay, a few months ago memang aku busy betul..mengalah kan perdana menteri.., apa aku buat ah time tu? hmm...aku sibuk belajar memandu...latihan 8 jam, after that qti, then jpj test..yeahh ! eventually i got my lisence...so happy happy and happy...tapi, aku masih dalam tempoh 'P' .wait ! wait ! bukan 'palui' yerr...it's PERCUBAAN...hehe ! dlm tempoh setahun kot. so how's driving? alright..setakat ni, very smooth and enjoy, aku drive manual tau..mula2 memang lah kekok sikit, and now rasa biasa and best pula...aku prefer not too speed..biasa2 ja :) cuma kadang-kala aku confuse pasal jalan raya kt bandar...which one i want to get ride? as i know the left for slowly or medium speed right. and the right for fast.., since i got my lisence...i also got a new career..guess what? A DRIVER ! yup..bila jalan dgn mymom..memang HAKUUU lah yg jadi driver.. :(

then, lepas satu, satu lagi benda yg aku kena buat..., aku jahit manik lah pula...
mengambil masa dan berhari-hari la juga mau menyiapkannya...jahit manik tuk baju sendiri..biar blink blink time raya nanti...

paling happy, bila kt laptop aku banyak game..ahh inilah menyebabkan aku mengabaikan blog yang kurang kasih sayang ni...
mcm2 game aku download and the whole day i mostly spend time with the games...sampai malas mau masak..hihi !

lepas tu pula,aku sibuk, temankan mymom shopping tuk barang2 raya, beli langsir itu lah ini lah..pening oii ! sebab time puasa memang sah sah lah malas mau jalan kan..
now i got my time to update story yang telah lama dipendam..hehe !
in the meantime i want to wish for all muslims..selamat menunaikan ibadah puasa, jangan malas2 sahur...sebab banyak pahalanya kalau kita sahur, termasuklah ' orang sahur, doanya akan turut di'amin' kan oleh malaikat ' so bersahur lahhhh rakyat jelata sekalian...

No comments:

Post a Comment