BANANA PHONE

hye readers ! apa khabar?
well, uolls surely pernah dengar lagu ' BANANA PHONE ' kan..this it's so cheerful :) very funny :D
i always listen to this song when i'm bored, and tension..hehe !
apa yang membuatkan video ni lucu sangat, ialah time a little cute girl make cover of this song while hold a banana, then her father just ignore her...haha ! betul-betul lucu and adorable uolls :)
mesti ramai yg dah tengok kan..because the rate of this video very high..and mostly are enjoying this video.
eventhou uolls dah tengok, but i just want to share and update, bcoz i love it so damn..hehehe !
her father expression, oh god ! something weary and annoying, but inside mayb he want to laugh of his daughter...hahaha !
and the little girl look very internalize..i sound that she's be good to be a comedian...hahaha !
very adorable and funny :D let's watch it again...


hahaha ! i love the kid :)
below is the real video of banana phone's song


apa tandanya kalau kita mimpi seseorang???

hye readers !
korg tau kah apa tandanya kalau kita mimpi seseorang??? hmm ! x kisah lah dia tu lelaki tau perempuan , kawan , boyfriend, atau orang yg kita kenal...
untuk situasi aku sekarang ' bermimpi seseorang ' (bukan siapa2, tapi i know him)
well, mesti semua orang tau mimpi tu cuma mainan tidur, tapi kadang-kala ada betulnya kan.. :)

kata orang tua2, kalau kita mimpi seseorang tandanya orang tu merindui kita...hehehe ! ( dlm hati kata harap2 betul lah dia rindu aku ) cehhwahh !
ataupun orang tu asyik ingatkan kita :) hmm !

secara logik pula mengatakan, sebelum tidur bila kita teringat seseorang tu..mungkin akan terbawa-bawa dlm mimpi kita...hmm ! a bit lahh :D

dulu pernah juga aku tengok kata2 ustaz azhar idrus orang post kt FB,
same like the 1st one ' tandanya orang tu sedang ingat atau rindu kita '

besar kemungkinan he's miss me...cehwahh ! (perasan)
besar kemungkinan ia cuma mainan syaitan sebab syaitan tu tau aku tiba2 teringat kt someone sebelum aku tidur..huhu !

hati aku kata pula,
harap2 betul lah dia rindu aku...cehh ! jangan salah faham, rindu sebagai kawan yee ! :D

thanks !

i hve fallen in love with a wrong person !

hye readers !
once upon a time i fell in love with the WRONG PERSON ! ouchh ! DAMN !
macam mana boleh jadi??? jangan tanya, aku sendiri pun x tahu..bcoz the love is blind ! cehh !
bukan cinta yang buta, tapi aku yang buat hati...hehehe ! sudah ku pujuk hati ini, JANGAN ! JANGAN !
TAPI, tetap berdegil yaa.. haha ! now SEE ! huhu i deserve it
mungkin TUHAN mahu menguji aku. jangan salahkan tuhan, tapi bersyukurlah tuhan sudah tunjukan kebenarannya.
THE TRUTH HAS BEEN REVEALED. aku hanya berserah. dont worry there have plenty more fish in the sea..AHAHA ! boleh gituu yeee :D

hey ! we should love, not fall in love. because everything that falls gets broken ! haha !
betulah.., not fall but love !
now i realize, how's hurt when i got fallen with the wrong person.
actually, that man, tiada salah apa pun..orang yg jatuh ni made a big mistake ! haha !
well, never hope with him again..just let he go..yaa go ! go ! go ! :D

THANKS taylor swift!

i hve tell my heart..i can't fly ! but my heart didn't listen what my brain thinking...
the brain said NO ! but the heart said YES ! GO AHEAD..hahaha !
dear heart ! please tell me the truth next time..yeahh ! don't let me fallen in love with the wrong person.
you surely know how tall that building?? i don't want to be hurt again..

HAHAHA ! when i'am thinking what i hve done...it funny and i laugh at myself :D
but, mistake would help us to find THE RIGHT PERSON
keep calm and SMILE :)

thanks !




NERVOUS ! do you think you're normal???



hye readers ! what's up? hopefully everything is good..yaa :)
well, have u been feeling nervous?? hmm ! rarely? or almost? do you think is't normal?
wahhh ! mula lah confuse, fikir kejap...
i admit, at the same time, bila aku terlalu nervous, i guess i'am not normal like the other...huhu ! ohh, maybe i'am wrong? dorg sebenarnya nervous juga tapi x mau tengokkan yg dorg tu nervous. aku ja lah gelabah semacam. huhu ! what's wrong?
atau memang di lahirkan sebegini..ceh ! ! !
apa yang aku perasan bila aku nervous, tangan sejuk macam baru keluar dr ICEBOX ! jantung berdegup kencang macam kena kejar anjing ! perasaan time nervous macam rasa mau jatuh dalam GAUNG ! W0W !
tengok org sekeliling, steady ja..hmm !
kadang-kala hal yg remeh-temeh pun aku boleh nervous. terutamanya time presentation, berucap kt depan org ramai, wat announcement, and something like that. biasa berlaku time zaman sekolah dulu. bila ja cikgu cakap.." do ur work, after this make the presentation " mula la tu aku berfikir mcm mana aku mau bercakap kt depan nanti. huhu !
satu ja jalan selamat supaya org x nampak aku nervous, ialah time presentation, berucap kah apakah...aku memang x kan pegang kertas ! CANNOT ! nanti menggeletar..haha ! itu dulu time waktu sekolah.
tapi x kusangka rupanya perasaan nervous masih menghantui diriku..hehe ! boleh-boleh time aku bayar bil, kan mesti berbaris dulu kt kaunter tu, tak pun tunggu no. giliran. time tu juga aku nervous tuk berhadapan dgn org kt kaunter bil tu..haiihh ! padahal mau bayar bil ja pun, bukan mau berkenalan...hahahaha ! tapi x lah teruk sangat..hehe ! tapi risau juga, nanti bila dah masuk alam pekerjaan..still nervous lagi. mana la tau dapat kerja yg selalu buat presentation, time meeting !
kita nak presentation depan org, bukan depan GORILLA, atau SINGA ! buat apa mau takut..hmm !
kalau x hilang juga nervous tu, bacalah doa-doa yg patut, aku share satu doa tuk hilangkan nervous, aku try..korg pun try yerrr :)

doa ni pun aku pernah try time menduduki exam STPM. hilang nervous aku :)

Doa Nabi Musa AS
قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي
Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku, dadaku; Dan mudahkanlah bagiku, tugasku; Dan lepaskanlah simpulan dari lidahku, supaya mereka faham perkataanku;
(Surah Taha : 25 -27 )

semoga perasaan nervous cepat2 lah hilang..hehe !