karnival coklat

assalamualaikum..hye guys! kita berjumpa lgi...
i just come back from kk...tempat my m0m :) that's why i'am rarely onl9..update blog pun tak dpt..skrg kt kg nak membebel panjg lebar dkt blog ney everytime boleh..hihi! time i kt kk tempoh hari..mym0m bring me to penampang hall...i'am puzzled why? why? rupa-rupanya..ada karnival coklat sekali dgn open interview..
actually banyak juga org pegi kt karnival tu..termasuklah..students from UITM kk, UMS kk, and other institute..wahh! s0 crowded and meriah..but, cuaca hari tu..HOT sangat! dah la tk da bawa payung..haiihh! nasib tk migrain..haha!

dkt luar hall tu...memang banyaklah khemah2 kan..dah namanya karnival :) mcm2 agensi ada..and dorg juga ada tawarkan j0b, depand on your qualification..ermmm! mcm i, baru habis STPM, guna sijil spm kan..
but, not bad..j0b yg ditawarkan pun okey2 and salary pun boleh tahan jugalaa..menarik bukan :)

jalan punya jalan..termasuk pula dkt satu khemah ney, maw tau apa..it's jpam(jabatan pertahanan awam)
d0n't know what is't? ala..yg pakai uniform biru tuu..ermmm! actually i'am never interest with any j0b yg beruniform ney..haha! belum sempat i nak keluar dr khemah tu..terus pagawai jpam tu tarik bawa masuk dlm khemah tu..eh eh kak 0i! nak culik org ke? haha! geram memang geram time tuu..mcm nak lempang jeww kakak tu...haha! i'am not hve choice..so ikut jeww lerr..apa laa kakak ney maw,??

after tu, kakak tu ask me," u know about jpam ?" i jawab.."yaa" rupanya akak tu nak tanya..either i want to be volunteer jpam ke tak? eyaa..sementara tunggu result stpm..why not u jadi volunteer?? haaiih!
yaaa, i pernah bercita2 tuk jdi volunteer..but, not jpam..nak taw apa? volunteer p GAZA..haha!
haiihh! masa tu..terfikir juga..is't i can be volunteer?? actually volunteer jpam ney kerja dorg tol0ng2 polis s0 0n mcm tu laa...
funnnyyyyyyy! i can't..but, bukan volunteer semata mata key..dorg juga akan kasi amount rm1500 per month..menarik bukan?? haha..lastly,,terus ragut pen dkt tangan akak tu..then isi borang volunteer..haha! nampak tak gelojoh nya saya time tuu..TAK TAHU MALU! hehe

so..so..so.., memang cuaca time tuu..panas sangat! cepat2 i masuk dewan dgn mym0m..
dkt luar dewan tu pulaa, ada akak dua org ney tengah buat demo COKLAT!..kebetulan pula..i ney memang gileee coklat..dah tak sedarkan diri..balik2 i ambik coklat tu..mentang2 laa free kan..kalau bole nak diri sebelah akak2 yg buat demo coklat...nampak tak tamaknya i time tu..haha! kau jangan..nanti tak pasal2 i kena simbah dgn coklat..hehehe!

rasanyaa...memang sedap mcm cadbury juga..even local coklat.., nampak sangat boleh bersaing dgn coklat international..hehe! tak tipu key,, memang sedap! tu laa pasal balik2 keluar masuk dewan, semata2 nak makan coklat demo tuu..haha!..dkt sebelah coklat ada form dorg sediakan..tuk siapa2 yg berminat nak mengikuti kursus usahawan coklat..menarik bukan? my m0m terus tolak2 i..suruh ikut tu kursus usahawan coklat..fees about rm250 for two days...dkt sana nanti, dorg akan ajar dr A-Z about coklat ney..berbaloi jga lah..makan pula free :) i suka ney kalau ada mkn free ney..hoh0! tak tahu malu lgi..:)

actually banyak juga benefit nyee kalau u0lls ikut kursus tuu..bukan sahaja pandai buat coklat....buat duit pun boleh,,nak taw mcm mana?..u can do part time job, bisnes online keww? ambil tempahan org keww? such as for hantaran kawin, birthday party...and mcm2 lagi..terfikir tak? haha! ney laa angan2 i
it's start 2013..u isi jeww form tu,,then hantar with payment rm250..ok done!

sorrylerrr..tak da photo nak uplode, time tu lupa bawa camera..nak guna phone tak best..lainlaa kalau phone i galaxy kan...hehehe!
anyway thanks for read :) walaupun agak melarut..hehe!
lastly support our local brand :)


2 comments:

  1. nasib baik jauh. kalau dekat dah pegi memborong. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe! coklat like heaven..everyone want it :)

      Delete